Josep Puig i Cadafalch

Vuonna 1867 syntynyt Josep Puig i Cadafalch oli katalonialainen arkkitehti, historioitsija ja kulttuurin edistäjä. Hän on yksi tärkeimmistä katalonialaisen modernismin edustajista yhdessä Antoni Gaudín ja Domènech i Montanerin kanssa.

Josep Puig i Cadafalchin suunnittelemia rakennuksia on paljon Barcelonassa. Hän suunnitteli esimerkiksi Barcelonan maailmannäyttelyyn vuonna 1929 valmistuneen Palau Nacionalin näköalatasanteen, kaksi paviljonkia, portaat ja neljä joonialaista pylvästä.

Hän myös suunnittelu Pohjois-Eurooppalaisten linnojen tyyliin Barcelonan keskustaan Casa de les Punxes-nimisen rakennuksen. Lista kuvineen Josep Puig i Cadafalchin töistä löytyy täältä.

Vuodesta 1942 aina kuolemaansa saakka 1956 hän oli myös katalaanin kielen ja kulttuurin tutkimiseen perehtyvän Institut d’Estudis Catalans:n johtaja.