Mielenkiintoinen Katalonia-luento Tampereen yliopistolla 4.12. klo 14

Suomi-Katalonia-ystävyysseura järjestää avoimen Katalonia-aiheisen luennon Tampereen yliopistolla tiistaina 4.12. klo 14. Tämä on ensimmäinen monista tulevista ystävyysseuran järjestämistä erityyppisistä Kataloniaan liittyvistä luennoista.

Luennon aiheena on Katalonian terveydenhoitojärjestelmä ja sen kohtaamat haasteet. Luento pidetään englanniksi. Vierailevana luennoitsijana toimii Toronton yliopiston professori Carles Muntaner.

Sosiaalitieteiden professori Muntaner esittelee Katalonian monimutkaisen terveydenhoitojärjestelmän, joka tarjoaa mielenkiintoisia näkökulmia Suomen valmistautuessa isoon SOTE-uudistukseen. Hän myös kertoo kuinka vuoden 2008 jälkeinen tiukka talouskuri on luonut kriisin, jonka juuret ovat pidemmällä historiassa – Espanjan terveydenhoitojärjestelmän rakenteissa jotka luotiin diktatuurin aikana.

Luento pidetään Tampereen yliopistolla Päätalon luentosalissa A06. Luento alkaa klo 14:00 ja kestää vajaan 2 tuntia. Tervetuloa!

Luento myös taltioidaan sekä livestriimataan.

Luennon alustuksen ja yleiskatsauksen Kataloniaan pitää Suomi-Katalonia-ystävyysseuran toiminnanjohtaja Janne Riitakorpi. Luennon päätteeksi on aikaa kysymyksille.

Read about the lecture in English here:

Under the knife: How austerity and the Spanish regime have created a perfect storm in Catalan health care